vrijdag 29 november 2019

COBRA-kinderworkshop..


Dit keer waren in het afgelopen weekend de twee zusjes bij ons om te logeren: Emma en Renée. Hun pa en ma waren met de businessclub naar Parijs. We zijn zondag met de twee meiden naar Amstelveen gegaan, naar het Cobra-museum voor moderne kunst. José’s kunstrichting dus. Oma José had de meiden telefonisch al ingeschreven voor een kinderworkshop schilderen in het atelier op de eerste verdieping van het museum. Dat is er -buiten het zomerseizoen- alleen mogelijk op de zondag. Even leek het allemaal nog helemaal mis te gaan, want ze waren de sleutel kwijt van de kast waar verf en krijt in lagen. Gelukkig kwam als toch nog op zijn pootjes terecht, want in een andere kast lagen ook nog verf en kwasten, zodat onder begeleiding de dames toch nog aan het werk konden, net een paar andere kinderen.
José en ik hadden op die manier de gelegenheid om in het museum op ons gemak rond te kijken. Nou ja, Cobra-kunst vind ik mooi, maar ik moet eerlijk zeggen, de tentoonstelling van Mexicaanse kunst kon ons absoluut niet bekoren. En ons niet alleen kennelijk, want een man die ons voorbij liep, zei tegen zijn vrouw, dat het mooiste van de expositie de planten waren. En ja, heel wat tropische en subtropische planten in potten probeerden van de Mexicaanse kunst nog iets te maken. Voor ons hoeft die Midden-Amerikaanse kunst niet. We gaan pas weer eens terug naar Amstelveen, als er weer een echte interessante wisseltentoonstelling is. Want er komt naast een deel vaste kunst steeds een deel wisselexpositie. Het is prettig bij Cobra, want je kan je auto kwijt op 3 minuten loopafstand; dus dat is beste te doen. Er is ook een aardig museumrestaurant, voor een kop thee of koffie en een paar lunchmogelijkheden. Gelukkig was het niet al te druk op de weg. Terug thuis konden we genieten van de laatste nieuwe kunstwerkjes van José zelf. Ze heeft al ontzettend veel opgestoken van haar schilderlessen. Veel mensen vinden haar werk mooi. Ze zou eigenlijk een moeten kunnen exposeren. Met uitzondering van de schoolvakantie gaat ze elke dinsdagavond naar de schilderclub. Voor de gezelligheid en om er zo nu en dan wat op te steken.
En ik? Ik werk rustig door aan mijn nieuwe boek over onze genealogie en geschiedenis. Het wordt een uitgebreid werk. Misschien worden het wel twee delen. Ik moet daar nog eens goed naar kijken én over nadenken..
(Bron: familiearchief f.van son)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten