zaterdag 9 november 2019

Vakwerk Meesterwerk….


Een paar keer per jaar gaan Oma José en ik op bezoek bij een of andere basisschool van de kleinkinderen. Dat was zo toen Anouk een expositie van de schilderkunst van de schoolkinderen had en ook waren we van de partij op twee middagen voorlezen voor oma’s en opa’s bij Robyn op school. Daarna bezochten we natuurlijk ook de musical van Emma als slot van de basisschool en deze week waren we in Oosterhout op de school van Renée voor ‘Vakwerk Meesterwerk’. Een presentatie van heel veel groepjes kinderen. Ze hadden allemaal hun beste beentje voorgezet en het was dan ook hun verdienste, dat het er zo ontzettend druk was, dat je haast over de koppen kon lopen. Renée had met haar maatjes Jaydee en Emma het ‘duurzame huis’ gemaakt, uiteraard was het prima geïsoleerd maar er was veel meer. En het leuke was, dat de enthousiaste kinderen er van alles over konden vertellen. Er waren nog heel wat andere groepjes of eenlingen, zoals een meisje dat haar eigen parfum had gemaakt en een groepje dat alles wist over orthopedische schoenen. Er moest tevoren met een vakman een interview worden gehouden en uit het enthousiasme van zowat alle kinderen bleek, dat ze deze leuke manier van leren en iets opsteken, heel erg gewaardeerd hadden. De coaches Tama en Loes van het groepje van Renée moeten zonder twijfel trots zijn geweest op wat hun pupillen ervan gemaakt hadden. Er was ook een prijsvraag aan verbonden. Van elke school mag het groepje dat door de bezoekers als beste werd bevonden, naar de finale. Maar ik denk altijd maar, meedoen kan ook vaker net zo leuk zijn als winnen.
Wij vonden het in elk geval een erg leuke en leerzame middag.
Donderdag- en vrijdagochtend geen oppassen deze week. Cas en Sem waren met papa en mama een weekje op vakantie-in-eigen-land. Voor Cas was er zelfs een kookworkshop en een privé-zwemles, zoals je op de foto kan zien. En Sem? Die loopt als een kivit (weg dus de rust voor mama en papa) en als er maar gezwommen kon worden, dan had hij pret voor tien. Hopelijk kregen ook mama en papa de kans om even wat bij te komen tijdens het vakantieweekje.
Woensdag was José jarig. We hebben die dag samen een leuk uitstapje gemaakt naar Hulst en Terneuzen. Erg gezellig, zo’n dagje voor ons tweetjes en nog een lekker zonnetje ook..
Morgen viert Oma José haar verjaardag en is het ook het EK veldrijden. Een kijken wat onze toppers Ryan Kamp en Matthieu van der Poel en Worst ervan maken. Matthieu verdedigt zijn Europese titel. Ik neem het wel op, want TV kijken als er kinderen en kleinkinderen zijn, dat lijkt me niks.  En maandag, dan begint er weer een normale week met oppassen en alle andere dingen die vermoeiend zijn, maar wel gezellig.
(Bron: familiearchief f. van Son).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten