zaterdag 29 juli 2017

Een dagje Emma en Renée.


Dinsdag was het de beurt aan Emma en Renée. Oma José doet er alles aan om alle kleinkinderen elke grote vakantie een dagje mee te nemen. Dinsdag dus de Madese zusjes. Ze wisten niet waar ze naartoe zouden gaan. Dat blijft altijd een verrassing. Doel van de trip was dit keer Ouwehands dierenpark in Rhenen. Toen we onze auto parkeerden om even voor tienen, regende het. Een bui, maar die duurde maar hooguit twee minuten. Daarna liepen we het park in en scheen de zon. Uiteraard eerst koffie, fris voor de meiden en voor ieder een appelflap en voor mij een saucijzenbroodje. Je weet wel, voor de broodnodige energie. En toen kon de tocht langs de dieren beginnen. Een mooie dierentuin vind ik het, waarin extra aandacht is voor de leefwereld van de dieren. Uiteraard moesten we ook naar de reuzenpanda’s in hun koninklijk verblijf ‘Pandasia’ (hoe verzin je het...). Kosten nog moeite gespaard. Dat kan je wel zeggen. Het gebied voor de panda’s Wu Wen en Xing Ya meet  liefst 3.400 m² .  Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én een voor het vrouwtje. Daarnaast liggen er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek in het gebouw met een Chinees-Aziatische uitstraling. Uiteraard is er ook een speciale ‘pandashop’. We hadden via internet onze tickets en zouden pas om twee uur bij de panda’s terecht kunnen. Maar toen we na een broodje even vroegen hoe laat je er vóór tweeën moest zijn, konden we gewoon meteen al door lopen. Het was absoluut niet extra druk en dat betekende dat de meiden met de panda’s (achter glas natuurlijk) op de foto konden. Het deed de panda’s allemaal niks. Ze lagen wat te luieren en keken af en toe eens op en verorberden een stukje bamboe. Wat een leven. Geboren in augustus 2013, enkele dagen na elkaar en nu al met pensioen....... Om vier uur liepen we het park uit na een dag waarop Emma en Renée de hele dag zonder jas konden rondkijken in de zon. Tegen vieren betrok het en begon de regen, om weer na enkele minuten op te houden, zodat we op ons gemak naar Den Hout konden rijden. Want zo’n dagje wordt uiteraard afgesloten met “iets eten”, zoals Renée dat noemt. Pannenkoeken deze keer en daarna brachten we de dames, die moe en voldaan waren, weer thuis in Made. Opa en oma weer naar huis en ik al tegen half tien naar bed. Moe van een hele dag lopen. Maar ook tevreden, -en vooral woensdagochtend- toen bleek dat mijn spieren de krachtproef glansrijk hadden doorstaan. Heerlijk gevoel. Een fijne dag weg, zonder naweeën.
Het is dezer dagen bij ons thuis even anders dan anders. Wouter en Elke klussen en ruimen in het nieuwe huis en zijn druk bezig met verhuizen, af en toe geholpen door een vriend van Wouter, door zijn ouders, door Ronald die zo nu en dan vaardig de schilderskwast hanteert en de handen uit de mouwen steekt en door José. Ook Pieter helpt vandaag een handje mee. Wouter, Elke en Cas “wonen” ondertussen een paar weekjes bij ons. Cas gaat graag en vaak naar Opa Jos en Oma Diny in Waspik en naar “de kindjes” van het kinderdagverblijf. Zo is zijn leventje tijdens de drukke verhuisweken gewoon op orde. Als tussendoortje gingen we samen heerlijk en gezellig eten bij het Houtse Meer met Elke, Wouter en Cas en donderdag waren bij ons thuis ook Anouk en Youri van de partij en zaten we met negen aan tafel. Cas ervaart het allemaal als ‘gewoon’. Het enige verschil is dat hij ’s Morgens wakker wordt met papa en mama bij Oma en Opa. ’s Morgens en ’s avonds zitten we gezellig samen aan tafel.  Het klussen en verhuizen loopt allemaal volgens Wouters planning en dat geeft een tevreden gevoel. Cas voelt zich prima en eet op zijn gemak een appel. Binnenkort kan hij in het “nieuwe huisje van papa” gaan wonen. Hij merkt dan vanzelf dat het ook zijn huisje is én dat ook ‘mama Elke’ er woont. Ik kan gerust zeggen dat het een mooi huis is met een grote tuin, waarin Casje straks naar hartelust zal kunnen spelen. Ze kunnen er trots op zijn. 
(Bron: familiearchief f.van son: Emma en Renée in Ouwehands, Cas op zijn gemak in ‘Oma’s huisje’, etentje bij Houtse Meer).
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten