zaterdag 3 april 2021

'De Pasen' en de bedriegertjes..

Morgen is het Pasen, maar wij zijn al met onze paasagenda begonnen. Je mag immers niet met het hele uitgebreide gezin op één moment bij elkaar komen. Met ‘de Pasen’ is zo’n dag waarop we eigenlijk elk jaar met het uitgebreide gezin bij elkaar komen; wij dus, de kinderen en schoonkinderen en de kleinkinderen. Vorig jaar gooide Corona al roet in het eten en dit jaar dus weer. Maar dat mag de pret niet drukken. Donderdag werden wij al verrast met een prachtig boeket van Inge en Bram. Samen met Emma en Renée waren zij gisteravond bij ons om Pasen in te luiden. Tijdens de Paasdagen komen op verschillende tijdstippen de andere kinderen en kleinkinderen. Jammer dat het nog niet tegelijkertijd kan. Het zou leuk zijn om ze allemaal bij elkaar te hebben. Tommy en Nienke laten deze Pasen-bij-ons om begrijpelijke redenen dit keer even aan zich voorbij gaan. Bij hen staat immers deze maand iets veel belangrijkers op de agenda.

Fietsen.

We fietsten woensdagochtend nu eens een keer een andere kant op, richting Made en Drimmelen. José had dinsdag al een afspraak gemaakt met Angelique Schellekens, dus gingen we woensdag al om half tien eerst naar Made voor een paar schoenen. Best nog frisjes op de scootmobiel, zo vroeg. Na een mooie aankoop reden we via het kassengebied en het fietspad langs het kanaal op ons gemak naar Drimmelen. Daar hebben wij onze boterhammetjes opgegeten aan het water bij rederij de Zilvermeeuw. Jammer, dat we niet lekker een kop koffie konden drinken op het terrasje van ‘Boeien’. We zijn daarna weer gewoon via de weg naar Made teruggegaan naar Geertruidenberg voor een ijsje bij Enzo op de Markt en een Coffee-to-go.  Een kartonnen bekertje met koffie.  Het was een mooi en gezellig tochtje.  Donderdagochtend  heb ik snel bij Apotheek ’t Veer mijn medicijnen opgehaald. Heb dus voorlopig weer een voorraadje. Daarna kwam Sem en ’s middags had ik een digitaal persgesprek. Over dat laatste kan je natuurlijk alles weer lezen in De Langstraat van 7 april. Gisteren was het dankzij de noordenwind een stuk kouder. Niet weg dus. Tijd voor boodschappen voor José. En eindelijk werd de door haar gekochte matras bezorgd. Daar heeft ze aardig wat minuten voor moeten verbellen. Maar nu is het er toch. Wat zullen we heerlijk slapen op ons nieuwe matras. 

Bedriegertjes

Kan je ze nog herinneren?  De bedriegertjes bij kasteel Rozendael in de schelpentuin waar je als kind overheen kon lopen, maar dan vooral moest uitkijken, dat hij niet ineens langs tientallen gaatjes een straal water omhoog spoot. Aan die bedriegertjes moest ik donderdagmiddag en avond denken.  Ik volgde tussendoor op TV de Haagse praatclub. Ik heb na die rituele dans van donderdag een tip en daar laat ik het bij: ga door met vormen van een kabinet en stop je circus. Benoem Tjeenk Willink tot informateur. En wat de VVD-leider betreft: hem ontbreekt kennelijk het fatsoen en inzicht om zelf op te stappen. Help hem een handje. De politiek en het bestuur zijn al genoeg vertrapt nu. De bevolking betrekken? Ga gewoon regeren met de VVD, (immers de grootste in ons land),  maar dan zonder die aartsleugenaar.  Tenzij zijn club zelf liever achter haar weinig integere leider blijft staan. Pak nou eindelijk eens door zet dat brok vergeetachtigheid  buitenspel.  Ik vrees dat het toch weer na weken van circus uitdraait op ‘ze dronken een glas…….’. De Haagse politiek is dan wat mij betreft werkelijk doodziek.

(bron: familiearchief f.van son)




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten