zaterdag 15 oktober 2016

Toch nog samen naar school...

Bij ons thuis was de boel deze week even een paar dagen van slag. De jongste kleinkinderen hadden het voor elkaar. Oma José was door een griep geveld. Nou, ja geveld..... Ze neemt dan af en toe –zeer tegen haar zin- noodgedwongen een paracetamol en gaat een keer vroeg naar bed om de volgende dag de hele dag op de bank te blijven, tot genoegen van haar maatje Croky, onze kat. Die wist niet wat hem overkwam. Het vrouwtje de hele dag thuis, én nog op de bank ook. Dat komt normaal niet voor. Zeker niet dat ze ook haar favoriete schilderavond afzegt, zoals afgelopen dinsdag. Dan is ze echt ziek. Oppasbeurten op de kleinste kleinkinderen moesten deze week –noodgedwongen- worden afgezegd. En als dat gebeurt, dan is het echt alle hens aan dek.

Ik probeerde nog om haar te bewegen toch vooral naar bed te gaan, maar dat gaat er bij haar niet in. “Op bed liggen is voor hele zieke mensen”. De bank, al dan niet met deken, is wel het maximaal haalbare in dergelijke gevallen. Ziek zijn en José passen gewoon niet bij elkaar. Over dokters moet je het al helemaal niet hebben met José. “Het is vanzelf gekomen, dus gaat vanzelf ook over......”. Ik heb al eens verteld dat José niet zo flauw is en supersterk. Ik zou willen dat ik iets meer van haar doorzettingsvermogen had.

Het heeft al bij al maar een paar dagen geduurd. Donderdag ging ze dan toch weer voorzichtig naar buiten om een boodschap te doen. Daarna ging het snel bergop. Dat resulteerde ’s avonds in een heerlijke andijvie-stamppot met spekkies-á-la-José. Alles normaal. Gelukkig maar. Vrijdag was het thuis als vanouds. Ons huishouden loopt weer op rolletjes. Wat zou ik toch zonder José moeten beginnen......


Gelukkig want zo konden wij vrijdag samen - zoals afgesproken- toch naar de school van Emma en Renée in Made. De oma’s en opa’s mochten op school komen kijken aan het slot van een weekje over hoe de school vroeger was. Emma had met Oma een interview gemaakt over haar lagere school-tijd en danste volop mee voor in de klas. Renée vond het leuk om met Opa een spelletje te spelen in haar klaslokaal en natuurlijk wisselden Oma en Opa nog even van klas.. Erg gezellig. Als extra verrassing, zo vonden Emma en Renée aten Oma en Opa tussen de middag een boterhammetje mee bij de Madese dames. Gezellig begin van het weekend !
(Bron: familiearchief f.v.son: josé met griepje op de bank, 10-2016; oma en opa op school in Made).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten