zaterdag 22 oktober 2016

En creatief dat ze is.....

Weer een weekje voorbij. Iedereen in ons uitgebreide gezin is weer topfit, zo lijkt het. Alles gaat weer zijn gangetje. De Herfstvakantie staat voor de deur. Dat zal dus toch wel weer een extra drukke week worden. Het begint al zondag als kleine Robyn een nachtje komt logeren. Maandag blijft ze ook nog bij oma en opa. Oma heeft het er op staan. Robyn is namelijk erg creatief. Ze tekent en kleurt als een grote. Pas geleden nog kregen we een mooie tekening van luchtballonnen en ze geeft ook de kat af en toe een kleurpotlood in de pootjes om mee te kunnen doen. Dat belooft dus wat. Zo dikwijls komt zij immers niet een nachtje logeren. Ik weet zeker dat ook haar broers Joël en Daan het prettig vinden, dat ze een rustig dagje zonder hun geliefde zusje hebben.... Tara zorgde ervoor dat Oma en Opa de foto's kregen van de kleintjes. Alhoewel. Klein is Joël allerminst.

Voor José is het komend week misschien wat minder druk; tenminste.... Ze hoeft in elk geval niet extra vroeg de deur uit om voor Cas of Youri te zorgen. Anouk hoeft ook niet naar school te worden gebracht.

Maar ik reken niet op een rustig weekje. Volgens mij zullen deze week de kleinkinderen toch nog wel op een of ander tijdstip bij Oma komen binnendruppelen. Ze kunnen elkaar immers niet missen. 

Voor mij betekent het een week waarin ik een klein beetje kan wennen aan hoe het na juli komend jaar is. Hele dagen niet naar school. Ik zie er absoluut niet tegenop en ik hoor van José ook niets over haar angst als ik alle dagen vrij ben.

Vrijdag hebben we een drukke dag achter gehad. Spannend ook wel. Het prototype van mijn nieuwe schoenen was klaar en kon gepast worden. Na 24 jaar worden mijn schoenen veranderd. Alles op advies van de behandelend arts om spierellende te voorkomen.

Mijn orthopedisch schoenmaker heeft zich kunnen uitleven  en dat heeft hij ook gedaan. Hij was terecht trots op zijn werk. Nu mag ik gaan kijken of in een half uurtje per dag kan wennen aan de nieuwe schoenen. Er zit nog geen leer omheen en ze zien er dus nog futuristisch uit. Ik heb er zin in om ze te gaan proberen!

De eerste stappen vielen namelijk niet tegen en ik heb al jarenlang vertrouwen in mijn eigen schoenspecialist Nico Molenschot van ‘Voet en Zorg’ uit Drunen. Dit wordt weer een succes. Daar ben ik nu al van overtuigd. Gisteravond op het gezellige verjaardagsfeestje geweest van Ronald. Ze hadden weer goed gezorgd...... 
(familiearchief f.van Son; Robyn is creatief;  grote broer Joël en broer Daan hebben een rustig dagje 2016).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten