zaterdag 27 mei 2023

Buiten de oevers…en meer!

Mijn hart heeft even te hard moeten werken en ‘de rivier is buiten de oevers getreden’, zo legde de huisarts maandag uit. Ik had weer een hartritmestoring gehad en mogelijk daardoor vocht achter de longen, wat mij al buiten adem deed zijn, als ik naar de toilet moest. Dat had ik nog niet meegemaakt, dus toch maar even naar de huisarts gegaan. Die hartritmestoornissen komen nu regelmatig voor. Je zou er haast aan gewend raken. Die maandag was overigens ook de dag waarop precies acht jaar geleden mijn moeder overleed. De week begon goed! Medicatie werd aangepast en donderdag ben ik terug gegaan voor controle. Het vocht was rechts weg en links was er nog een restant. Even doorgaan met de extra medicijn dus.

Trouwdagen

Ja, op woensdag waren José en ik 49 jaar getrouwd, ook onze kleindochter Anouk was diezelfde dag jarig. José en ik zijn samen bij het Houtse Meer gaan lunchen. Op 28 mei zij Pieter en Tara tien jaar getrouwd. Zij  trakteerden ons donderdagavond al op een gezellig etentje met hun hele gezin. In Waalwijk. Ik genoot van alle mogelijke vissoorten; en van Luuk, die behoorlijk lekker aan het eten was en mij af en toe in de gaten hield. Iedereen zorgde voor gezelligheid en Joël kon als sushi-specialist natuurlijk controleren, of de sushi, die er ook was, van goede kwaliteit was. En dat was hij! En ik kan zeggen dat de haring, zalm en de grote garnalen om te smullen waren. Dat gold ook voor de mosselen en andere vissoorten. Ik waagde me niet aan de hap zeewater die oester heet. Dat is echt niet aan mij besteed.

Visite

Vrijdag kwam Luuk weer een dagje spelen. Hij mocht bij oma ook in bad. Maar extra leuk was wel, dat ook zijn grote broer graag een dagje meekwam. Hij hoefde niet naar school en vond het wel gezellig om een dagje naar oma en opa te komen. We gingen naar de Drunense duinen en het werd uiteraard een frietje eten met snacks. We brachten ze pas weer na het avondeten naar huis terug en zij en wij kunnen terugkijken op een gezellige dag. 

Vierdaagse

Natuurlijk was er ook de avondvierdaagse. José ging ook een avond kijken naar Cas, die al gewend is aan vierdaagse lopen en Sem, die voor het eerst ook onder bloemen en cadeautjes werd bedolven. Stoer hoor, die mannen.

Stamboom

Ook tijd voor Genealogisch onderzoek deze week. Ik had mailcontact met een vertegenwoordiger van de gemeente Beauvechain en ben weer heel wat meer te weten gekomen, inclusief een mooi illustratie. Het draait allemaal om de Sint Nicolaaskerk, grafkerk van Jauche. Die is verdwenen, alleen in de naam van de hoeve leeft de naam Wahange voort. Op de huidige topografische kaart vind je de nederzetting Wahange en de kerk niet meer terug alleen de ferme ofwel de hoeve wordt op die kaart vermeld. Wahanges was destijds een onderhorigheid of gehucht onder Sluizen bij Hoegaarden (l’Ecluse). De familie Franco Van Sluizen had er heerlijke rechten. Vermoedelijk stamt abt Franco van de abdij van Aulne uit dit geslacht. En ik kreeg nog veel meer interessante gegevens. Mooie week dus eigenlijk toch nog.

(Bron: familiearchief f. van son)

 










 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten