zaterdag 16 januari 2021

Dan pas ben je stoer...

 In de maand augustus zal het vier jaar geleden zijn. We waren op onze tot nu toe laatste vakantie op Lanzarote, een van de Canarische Eilanden in de Atlantische oceaan. Daar hebben we heel wat meegemaakt in twee vakantieweken. Een tochtje met een onderzeeër, een bus- en een tocht op een kameel in het prachtige natuurpark ‘Timanfaya’ in een lavalandschap, een ondergrondse grottenwandeling, -ja ik ook met twee krukken- en een bezoek aan een mooie tuin vol cactussen en een presentatie over het maken van voor José toen nog onbekend rode verf van ‘cactusluizen’. Het was een soort poedervorm en er moest water bij. Als je het ergens opsmeerde, kreeg je het er nooit meer van af. Uiteraard kocht ze daar een klein potje van als rasecht amateurkunstschilderes. Oh ja, niet te vergeten, ’s avonds was er soms in een van de visrestaurantjes een heerlijke vismaaltijd. Genieten, want wij zijn echte visliefhebbers. Het was echt twee weken uitrusten voor José en mij en wij gaven onze ogen goed de kost. Wat een fantastisch en toen voor ons nog onbekend vulkanisch eiland. Het lijkt volkomen door, als je aan komt vliegen. Van de Europese Unie kreeg men daar subsidie voor het kweken van Aloé Vera. Die planten en dan met name de bladeren ervan, blijken erg in trek als speciaal middeltje, zowat goed voor alles. Wat een herinneringen allemaal. Bij het op orde brengen van mijn familiearchief kwam ik de foto’s en video’s van die vakantie weer allemaal tegen. 

Maar het meest stoere van die vakantie heb ik nog niet genoemd. We maakten een tochtje op de Atlantische Oceaan met een catamaran. Heerlijk weer was het.  Voor José lekker luieren op het zeildek. En oma José zou wel eens een tochtje op het oceaanwater maken. Het was die dag 28 augustus 2016. Een tochtje op een snelle jetscooter wel te verstaan. Misschien durfde ze eigenlijk niet, maar ze deed het toch. Ik denk niet, dat ik het zou kunnen. Een onvergetelijke ervaring moet dat voor haar zijn geweest. Uiteraard heb ik het op video vastgelegd. Maar het bestand bleek te groot om te uploaden. Jammer. Maar gelukkig hebben we ook de foto's nog uiteraard. José zit in het midden en gaat voor een flinke tocht, hotsebotsend op de golven. Je kan dat allemaal zelf bekijken als je wil.

Eigenlijk hebben wij best al aardig wat gezien van al het moois in Europa. Met de eigen auto reden we in Engeland, België, Luxemburg, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Hongarije. En met het vliegtuig naar Rhodos, Lanzarote en Berlijn.

(Bron: familiearchief f.van son)








 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten