zaterdag 7 november 2020

Waar is dat feestje…..

Dubbel feest gisteren. Het was de verjaardag van vrouw, moeder en oma José. Én Joe Biden lijkt de nieuwe president van de USA te worden. Dat laatste zal door de scheidende bewoner van het witte huis weliswaar nog tot in den treure worden aangevochten. Misschien is het verstandiger voor heer Trump om dat geld te bewaren voor de ruim 4000 rechtzaken die wachten tegen hem, als hij geen president meer zal zijn. Misschien kan de USA dan weer op weg van ontwikkelingsland naar normaal lid van de wereldorganisatie.

Maar terug naar de verjaardag van José. Veel belangrijker. Dat is wordt een corona-verjaardag. Dat betekent dat we hem spreiden over meer dagen om de kinderen en kleinkinderen de gelegenheid te bieden om te komen feliciteren. Uiteraard zorgt José weer voor het gebruikelijke natje en droogje. Dit keer allemaal eigen werk. Zelfgemaakte pizza’s, (vis en salami), de ouderwetse ‘hors-d'oeuvre’, hapjes en kaasjes en worstjes, olijfjes en komkommer om maar eens wat te noemen. De kleintjes genoten en het vele werk van ons José werd door iedereen gewaardeerd. Wat er niet bij het eten zat, was de ‘hoefijzervormige sojastaaf’ van de Hema, die vaak bij boerenkool wordt gegeten. Dat was ik overigens tevoren al zeker van. Wij zijn niet zo van namaak.  

Normaal gesproken vieren we de verjaardag met zijn allen, maar in coronatijd is daar natuurlijk geen sprake van. Het is behelpen, maar ook onze kinderen gaan daar prima mee om. Vanavond is het de beurt van weer een ander gezin van een van onze kinderen en morgen komt er ook nog één. Nadeel is wel, dat José dan eigenlijk drie dagen in de keuken staat. Maar je weet, dat zij ‘zorgen’ voor het hele gezin heel erg belangrijk en fijn vindt. En als het dan net zo gezellig en dankbaar is, als gisteravond, dan schijnt ze de vermoeidheid niet te voelen. José is echt de verbindende schakel tussen ons beiden, de kinderen en schoonkinderen en de kleinkinderen, die gisteravond lief lieten weten dat het “erg lekker”, was “Oma. En stamboomonderzoek deze week kwam mondjesmaat aan bod. We konden dankzij het mooie weer zelfs nog even naar de Biesbosch met fiets en scootmobiel om op een bankje onze boterham op te eten. Het was frisjes, maar gezond na mijn operatie.

(Bron: familiearchief f. van son)





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten