zaterdag 12 mei 2018

Over Nienke, Tommy en Thomas...

Hoogtepunt in de afgelopen week vormden onze oudste zoon Tommy en zijn vriendin Nienke. Gisteren gaven zij elkaar het jawoord. Nienke heet voortaan nu ook echt mevrouw Van Son. Het was een stralende, feestelijke dag. Uiteraard eerst het officiële deel in het Utrechtse Stadskantoor en na een gezellige drankje een heerlijke, uiterst gevarieerde en overvloedige lunch bij Oudaen, een mooie horecagelegenheid aan de Oude Gracht in een versterkt middeleeuws huis in hartje Utrecht. De hele club was erbij zijn. Een enkeling moest vanwege werk in het buitenland verstek laten gaan, maar de foto’s werden als bewijs na de huwelijkssluiting spoorslags gemaild
Tommy en Nienke zijn nu ook officieel een paar. Een fijne dag was het voor iedereen. Groot en klein. De kleinsten lieten zich van hun beste kant zien. Dat gold ook voor Cas, maar die was vrijdag al toe aan zijn tweede hoogtepunt in Utrecht. Op Hemelvaartsdag maakte hij in het Spoorwegmuseum samen met papa en mama ‘in het echt’ kennis met ‘Thomas de trein’. Voor degenen die niet weten waarover dit gaat: Thomas is de bij Cas mateloos populaire ‘pratende’ stoomlocomotief uit een gelijknamig tv-programma op een nog echte kinderzender-zonder-geweld. Thomas was die dag ‘in het echt’ te bewonderen. Het werd daarom genieten voor Cas, en –door het enthousiasme van hun zoon- uiteraard ook voor papa en mama. Wie denkt dat Cas het zo gezien had in Utrecht, die vergist zich. Hij kon er uren rondkijken, voordat ze weer met de bus naar huis gingen. Dat was natuurlijk ook een feestje op zich.
Voor ons was de fijne en ook voor wat het weer betreft, stralende vrijdag een mijlpaal. Alle kinderen goed ‘op hun plaats’. Wéér een tijdperk afgesloten. En Tommy en Nienke? Die zijn op vakantie! Gelijk hebben ze!
(Bron: familiearchief f. van son: 11-05-2018: geregistreerd partnerschap Tommy en Nienke en Thomas de Trein). 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten