zaterdag 16 april 2016

Een bron van energie….

Er is niks zo leuk als het volgen van onze kleinkinderen in hun hedendaagse wereld. Vandaag pik ik er volkomen willekeurig even Robyn, Cas en Emma uit. Over hen gaat dit verhaaltje.
Zoals elke moeder trots is op haar baby, zo ook natuurlijk Tara, de vrouw van Pieter. Zij stuurde vlak een paar maanden geleden een foto van baby Robyn met een volle haardos naar de site van Linda. En wat schetst haar verbazing; de afgelopen elfde april bijna drie jaar later, stond haar dochter (en onze kleindochter) op de site van dit blad. Op Lindanieuws.nl onder de rubriek ‘baby’s met een volle haardos’. Die foto wil ik je natuurlijk niet onthouden met de foto van nu daarnaast! Is het geen schatje?
En dan Cas, zoon van Elke en Wouter. Zo langzamerhand kan hij al best even zelf zitten. Nog niet zodanig, dat je met hem in het fietsstoeltje grote fietstochten kunt maken, maar toch. Oma José nam hem deze week mee naar Albert Heijn. Hij mocht voor het eerst ( uiteraard af en toe ondersteund door een van oma’s handen), in een winkelwagentje zitten. Hij keek natuurlijk zijn ogen uit. Allemaal nieuw immers voor de kleine Cas die gisteren precies negen maanden oud was. Het wachten is op zijn tandjes…. Maar hij doet het rustig aan. Langzaamaan, dan breekt het lijntje niet. En steeds maar lachen bij alles wat hij doet. De kleine Cas produceert ook al zoveel verschillende klanken, dat ze bij het consultatiebureau opmerkten, dat hij “wel erg goed praat voor zijn leeftijd”. Ons derde kleinkind dat vandaag in de schijnwerper staat is Emma uit groep 5 van de school ‘De Lage Weide’ in Made. Emma gaat dinsdag op school een dag terug in de tijd. Ze gaat dan aan den lijve ondervinden hoe het er vroeger op school precies aan toe ging: de ouderwetse schooldag dus. Ik hoop niet dat de juf een speciaal liniaaltje meebrengt om de kinderen een tik te geven als ze niet precies doen wat gezegd wordt. 
Alle kinderen, ook Emma dus, moeten zich in ouderwetse kledij hullen. Ik mocht van haar mama alvast een tipje van de sluier oplichten. Volgende week zonder twijfel ook foto’s van die ouderwetse schooldag. Kleinkinderen. Ze zijn een bron van energie voor opa en oma. We zijn er blij mee. Met alle acht!
(Bron: familiearchief f.van son: Robyn op Linda.nl en Robyn nu; Cas bij AH en Emma’s ouderwetse outfit 2016).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten