vrijdag 16 oktober 2015

Houd die naam in de gaten !


Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken; tenminste…. Dat vinden de meesten. Maar ik wil toch als Opa alvast wel even iets meegeven. 
Cas Wagenmakers. Onthoud die naam maar! Dat wordt een hele grote.
Hij wil er op dit moment nog niet veel over kwijt, maar voelde zich tijdens zijn eerste kennismaking met het binnenbad, als een vis in het water. Dat kon je alleen al merken aan zijn tevreden blik. Hij was helemaal in zijn element. Ook al zal hij er op dit moment nog weinig over kwijt willen.
Cas heeft voor het eerst in zijn leven laten zien dat het zwembad voor hem nu al gesneden koek is. Nog niet eens drie maanden oud was hij, maar je zag hem al wat minachtend naar de klok kijken.
Die 58,46 is als huidig wereldrecord van een of andere Zuid-Afrikaan op de honderd meter schoolslag is straks voor Cas een peulenschilletje. Noteer maar alvast. Op de foto’s kan je het zien. Met twee vinders in de….. Hij kent de zegswijze “met twee vingers in de neus, won hij”, daarom stopte hij ze alvast maar in zijn mond. Zo klein en dan al zo handig in het bespelen van de media….
Niet dat zijn ouders hem zullen pushen. Maar dat zal ook niet nodig zijn. ‘Wat Cas kan, kan Cas alleen’. Ik zie het al op de spandoeken staan. Cas gaat in de chloorbaden het kaf van het koren scheiden. Genoeg. Hij zal het zelf wel waarmaken. Daarvoor ken ik hem immers al goed genoeg.
Om kort te gaan: Cas heeft zijn eerste zwemuurtje in het binnenbad achter de rug. Samen met zijn Papa en zijn Mama. Want zo’n heuglijk familiemomentje moet je immers samen meemaken.
Het is maar goed dat een van zijn ouders de handen onder hem hield, anders zou hij zonder twijfel met zijn beentjes al weggepeddeld zijn. Er zullen weliswaar nog wel wat trainingsuurtjes nodig zijn, maar het begin is gemaakt. Kijk die koele blik maar eens als hij op papa’s arm zit. Hou onze Cas maar in de peiling! Oh ja. En wij, José en ik, zijn dan wel de trotse oma en opa van deze kanjer. Onthouden dus.
(familiearchief f.van son: eerste zwemuurtje voor Cas in het binnenbad, oktober 2015).  Geen opmerkingen:

Een reactie posten