zaterdag 14 mei 2022

Planten en kusje met glitters..

José heeft een heel fleurige moederdag gehad. Dat mag je wel zeggen. Op zaterdag mocht ze al mee met Inge om plantjes voor de achtertuin te gaan halen. Zondag werd dat nog eens dunnetjes overgedaan met plantenbonnen én van de jongste kleinzoon een heel lief schilderijtje met glitters en (kus)handjes van onze Luuk (foto). Natuurlijk schudde José het schilderijtje even op en neer, zodat de glitters door het schermpje vlogen. Je weet wel, zoals die glazenstolpschilderijtjes van vroeger, waarop je het kon laten ‘sneeuwen op de Egmondse abdij’, zoals Boudewijn de Groot het omschreef. Het werd een gezellige dag mede dankzij het goede weer. We konden heerlijk buiten in de tuin van de aanwezigheid van kinderen en kleinkinderen genieten.  Maandag hebben we meteen de trip naar het tuincentrum gemaakt om de plantenbonnen te verzilveren; of moet ik in dit geval spreken van vergroenen?  Nog diezelfde middag en avond werden de nieuwe veelkleurige plantjes aan de grond toe vertrouwd en van voldoende vocht voorzien. Nu even bijhouden. Voor het beste resultaat over een paar weken.

Bram kaaienloop

Bram heeft zich van zijn sportieve kant laten zien. In 58 minuten en 52 seconden liep hij de 10 kilometer van de Oosterhoutse Kaaienloop, uiteraard aangemoedigd door zijn beide dochter Emma en Renée en mama Inge. Of er ook na afloop bloemen waren voor deze topprestatie, dat vermeldt het verhaal niet. Ben benieuwd of er zich volgend jaar uit onze familie meer geroepen voelen om te proberen het record te verbeteren.

Windkracht 4

We zijn dinsdagochtend met de fiets en scootmobiel naar ons favoriete plekje gegaan in de Biesbosch. Gewoon om even onze boterhammetjes op te eten en langs een andere weg terug naar huis te rijden. Jammer genoeg was er wat veel wind en het leek of we die meestal ‘tegen’ hadden. Gelukkig was het warm en hebben we heerlijk rustig op ons bankje kunnen zitten, uitkijkend over het groen en het water. Het was de moeite waard. In elk geval weer goed wat energie op kunnen doen.

Lezen

Tussen de bedrijven door heb ik weer veel gelezen, vergeleken en onderzocht op genealogisch gebied. Weer voornamelijk in het Frans en Engels deze keer. De meeste gegevens blijken overeen te komen. De andere vergen dus nog meer leeswerk en bronnenonderzoek. Het vordert gelukkig nog steeds.

3 in 1

Vanmiddag gaat Cas zijn drie-in-een zwemdiploma halen. Oma José gaat kijken, samen met opa Jos. Naast de ouders mochten maar twee grootouders komen kijken naar het afzwemmen. Ik zorg vanmiddag dus voor Sem, het broertje van Cas. Ik denk dat ik samen met hem ga bouwen met de ‘bambino-steentjes’, dat is een soort lego-voorloper uit de tijd van onze kinderen. Toen kon ik er zowat alles mee bouwen, wat ze vroegen. Maar dat is wel ruim 30 jaar geleden…..

(Bron: familiearchief f.van son). 








 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten