zaterdag 25 september 2021

Weekend, penselen en een akte.

We werden door onze dochter Meike en schoonzoon Ronald verrast met een weekendje-weg in Brielle. Zij hadden zelf een hotel geboekt, maar bleken later absoluut verhinderd. Jammer voor hen. Of wij het leuk vonden om te gaan. Ja natuurlijk. Leuk voor ons. Ik moet zeggen, het was een erg fijn weekendje. Een mooie hotelkamer in het Bastionhotel, een jammergenoeg te krap bemeten badkamer met toilet, maar vriendelijk personeel. We hebben heerlijk gegeten en geslapen en Brielle is een mooi stadje met leuke terrasjes. Een prima ontbijtje bij Chez André zondagochtend op het terras. Bij een wandeling door het stadje bleek jammer genoeg, dat het historisch museum dicht was. Dan maar even genoten van de mooie geveltjes. In Brielle bleek de Jumbo ondergronds te liggen, dicht bij de oude vestingwerken. Ja ondergronds, behalve het kleurrijke opvallende dak. Het vertroebelde de aanblik op de mooie oude vestingwallen en ook de bijbehorende parkeerplaats met auto’s was nu niet direct passend. Het lijkt wel op de plannen in Geertruidenberg om de ‘Plus’ te verhuizen naar het schootsveld bij de oude vestingwallen. Daarover wordt op 7 oktober door de Raad beslist. Veel mensen blijken tegen die verhuizing. Uiteraard heb ik er ook over geschreven in De Langstraat op mijn wekelijkse pagina over bestuur en politiek in onze gemeente. Oké, weer even terug naar het weekendje weg. Na ons bezoek aan Brielle ook nog even naar het strand van Rockanje, want het weer was heerlijk. Volop zon. Zelfs te warm om daar lang te blijven. We zijn daarop met een uitgerust gevoel en voldaan terug naar huis gegaan.

Eindelijk

Dinsdagavond ging José eindelijk na Corona weer eens met haar rolkoffertje naar de schilderclub. Daarin haar penselen en de verf en wat andere zaken die ze op haar lievelingsclub nodig heeft. Haar wekelijkse uitje, dat ze zo lang heeft moeten missen. Bijzonder genoeg om er even een fotootje van te maken. Het bleek weer gezellig en volgende week gaat ze zeker weer, maar dat wist ik al. Ze is nu met een boom bezig. Niet zo haar stijl, maar ach.

Genealogie

Even weer een oude akte uit mijn archief opgediept. Had ik nodig voor mijn nieuwe boek en dan met name de tijd van de Giselberten. De akte op de foto is die waarin Giselbert en zijn moeder aankondigen, dat de lieden van Helvoirt zijn overgeheveld naar de kerk van Oostilburg. Voor liefhebber: ONB 80.

(Bron:familiearchief f.van son).












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten