zaterdag 22 augustus 2020

Nog één keer...

 Deze week maakten we nog één keer een klein uitstapje. Renée kwam nog een nachtje logeren. Haar zus was immers al eerder geweest. ’s Avonds aten we ‘van de plaat’ en de volgende dag ging het richting Noord Brabants museum in Den Bosch. Raar, want noch bij de koffie, noch na het bezoek aan het museum konden we de beroemde ‘bossche bol’ bestellen: uitverkocht! Daarom thuis ’s avonds nog maar een keertje de overheerlijke pannenkoeken van oma gebakken en toen hebben we Renée weer naar huis gebracht. Voor al onze kleinkinderen zitten er na deze week de zomervakantieweken op. Over het weer hebben ze niet te klagen gehad.

Deze week heb ik zelf de draad weer opgepakt met het schrijven van artikelen. Volgende week staat weer de eerste vergadering op het programma. Een fysieke vergadering gelukkig. Ik hoop dat der definitief een einde komt aan dat digitale vergaderen, al ben ik daarvan nog niet zo zeker.

Wij hebben donderdag nog even gefietst, maar dat is niet zo’n succes geworden. Plotseling regen, zelfs over het hoofd gezien door de buienradar. En dat is niet prettig als je midden in de Biesbosch zit. Daar had de buienradar het toch echt bij het verkeerde eind. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen. De ergste hitte was in elk geval voorbij, al was het gisteren toch weer 29 graden.

Ik vond deze week ook weer een beetje tijd om aan mijn familieonderzoek te werken. Deze keer aan het familiewapen wel te verstaan. Ik denk dat het wel een passend wapen zal gaan worden. Er moet hier en daar nog wel wat geschaafd worden. Dat doet Guus van het Centraal bureau voor genealogie, met wie ik prima kan samenwerken. Mijn genealogievriend Wim Deliën is bijna gereed met de afstammingspuzzel van de familie Van Tilburg, mijn voorouders. Ik wist wel, dat we in die textielstad het nodige missionariswerk hebben gedaan in het verleden. Zal wel hard nodig geweest zijn. Ik help mijn genea-compaan nog met wat bronnen en voetnoten, en dan kunnen de liefhebbers erop schieten als ze zouden willen. Wéér een onderdeel afgewerkt dan.

Dit weekend schijnt het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg te worden verreden. Maar even kijken dus en volgende week is het Tour de France. Dat misselijke virus heeft alles door de war gegooid. Het is niet anders. Eens kijken hoever de renners staan.

(Bron: familiearchief f.van son)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten