zaterdag 15 februari 2020

Maar wel gezellig…


Afgelopen weekend kwamen Emma en haar zus Renée een nachtje logeren. Papa en mama gingen een keertje samen uit eten en de dames vonden het leuk om bij oma en opa te zijn. Er moest dus om te beginnen iets gegeten worden vrijdagavond, dat feestelijk is voor de meiden. José had een prima idee “van de plaat”. Zelf stukjes vlees braden, ui-ringetjes, paprika en ander lekkers op de gloeiend hete plaat. Het was een feest en nog lekker ook. Verder is zo’n avondje logeren vooral met de mobieltjes spelen en Emma wilde alvast wel op de vensterbank aan carnavalsdans-voorbereiding doen. Ze kan de liedjes van begin tot eind meezingen. Een echt carnavalsbeest dus, onze oudste kleindochter.
Zaterdagochtend was het toevallig open dag op het Dongemond college, de school waarop ik les heb gegeven. Even een kijkje nemen met de meiden en José. Dat vonden ze wel leuk. Voor mij weer een bezoekje, waarop ik merkte dat de ‘oude garde’ van bekenden zo langzamerhand steeds kleiner wordt. Tegen de middag werden ze weer opgehaald door Bram en Inge. José had nog wat voetbalplaatjes voor Youri. Zijn boek is nu vol.
De week begon maandagochtend met de traditionele fysiotherapie. Elke maandag sinds 2012. Woensdag staat de volgende op het programma.
Dinsdag stond de kapper op het programma. Gezellig met het busje naar Oisterwijk en ’s middags met de echte taxi terug. Leuk hoor die Valys. Terug uit Oisterwijk via Diessen, Gilze en Oosterhout weer naar Raamsdonksveer. Een ritje van half een tot vijf voor twee. Zo zie je nog eens wat. Voordeel is, dat José en ik er nu weer toonbaar uitzien.
Dinsdagavond is José naar de schildersclub geweest en ik had een vergadering van de Ronde Tafel over toegankelijkheid en over de beroemde trompetverbinding van het Platform Raamsdonk.
Woensdag naar de fysio en daarna artikelen schrijven over de onderwerpen van de ‘ronde tafel’ voor het Langstraatje. Uiteraard zoals elke middag een blokje lopen rondom het huis, zo’n 300 meter om in beweging te blijven. Wie weet houdt die steeds weer opkomende spierverkramping het dan ooit eens voor gezien. Ik stap immers ook elke avond voor ik in bed stap nog even op de hometrainer om het allemaal soepel te maken en te houden.
Woensdagavond AZ-NAC gekeken, kwartfinale voor de KNVB-beker. Kijk zo kan je met NOAD snel en goed voetballend, AZ de toegang tot de halve bekerfinale blokkeren. Ik heb genoten, als viel bij ons in Raasdonksveer zo’n minuut of tien voor het einde de electriciteit uit.  Donderdag de hele dag oppassen op onze boef Sem. Cas moest naar school gebracht worden en ook weer gehaald deze keer. Vrijdag heb ik de artikelen geupload naar de drukkerij en tussen de bedrijven door ook nog wat aan stamboomonderzoek gedaan. Vrijdagavond was het weer raak. Meike en Ronald gingen uit eten en natuurlijk wilden Anouk en Youri wel naar oma en opa. Weer iets eten wat door de kleinkinderen als verrassing wordt ervaren. Het werd dit keer -verrassend- weer ‘de plaat’. Anouk en Youri hebben heerlijk zitten smullen. José had prima gezorgd en mocht na afloop even genieten van haar zelf gezette kopje koffie. Toen brachten wij de kinderen weer naar huis. Ze bleven niet slapen, maar Youri kon amper zijn ogen open houden en sliep al bij ons op de bank. Eenmaal bij hen thuis kwamen papa en mama eigenlijk best al vroeger terug dan we gedacht hadden. Na nog een glas fris voor mij en voor José een wijntje, gingen wij ook weer naar huis. Eigenlijk niet zo gek, dat we zo af en toe ’s avonds moe zijn. Zeg maar eens dat wij het niet druk hebben. Maar het is wel gezellig.
(Bron: familiearchief f.van son)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten