zaterdag 8 juni 2019

Lang leve het bruispaar Inge en Bram


Een hele feestelijke dag was het gisteren. Bram en onze oudste dochter Inge zijn getrouwd. Te midden van alle familieleden, stapels vrienden en heel veel kennissen. Wat was het een mooie dag. Daar kon de regen aan het einde van de middag niets aan veranderen. Na gisteren heet onze Inge dus voortaan echt Kleine Staarman. Net als hun kinderen Emma en Renée. Want eigenlijk zijn Inge en Bram niet pas sinds gisteren een paar. Maar echt officieel met ringen en een trouwakte sinds gisterochtend officieel toch wel. Dat gebeurde op het moment waarop de trouwambtenaar de huwelijksakte voorlas.

José en ik moesten al vroeg in hun nieuwe woonplaats Oosterhout zijn, zodat José Inge in haar mooie trouwjurk kon helpen en om vervolgens samen met de ouders van Bram naar de feestlocatie te rijden: ‘onze kerk’ in Hooge Zwaluwe. Een paar jaar geleden inderdaad nog een kerk, maar nu sfeervol omgebouwd tot een echte trouw/feestlocatie. Het leuke was dat ook dochters Emma en Renée bij de trouwdag van hun ouders konden zijn op deze manier.

Je mag het ouderwets vinden of niet, maar ik mocht Inge naar voren brengen, waar Bram en de meiden al op haar stonden te wachten. Ik moet zeggen: het geeft je een heel apart gevoel, al is Inge eigenlijk toch al jaren uit huis en woont ze samen met Bram en hun dochters eerst in Made en nu in Oosterhout.

Leuk, zo’n huwelijkssluiting en vooral ook omdat José haar  prachtige trouwjurk maakte, net als destijds voor Meike. De jurk oogste –net zoals toen- van veel kanten mijns inziens terechte lof.

Na de officiële handelingen en handtekeningen zorgden Emma en Renée voor een passend klein gedichtje en barstte het feest helemaal los. Onze vele kleintjes, in hun trouwbeste kleren lieten zich speciaal voor tante Inge en Ome Bram van hun beste kant zien. Daarbij droeg een speciale begeleidster zeker haar steentje bij.

Een heerlijke uitgebreide lunch met vlees, vis en lekkernijen met de familie was al meteen een echte ‘kers op de taart’ en er volgden er gaandeweg de dag steeds meer, die we stuk voor stuk als hoogtepunten konden zien. Zoals het aansnijden van de huwelijkstaart uiteraard en de drukbezochte receptie waarbij de kinderen van een ‘silent disco’ konden genieten met hun koptelefoontjes op en de overige aanwezigen tegelijkertijd van een speciale liveband met onder andere een fijne saxofonist en bassist. Met hapjes en drankjes werd het een feest zoals Inge en Bram het gewild hadden. Daarvan ben ik overtuigd. Gezellig, geen enkele wanklank en vooral feestelijk.

Speciaal als er dan tegen het eind van het feest nog puntzakjes friet worden rondgedragen voor de liefhebbers. Kortom een feest met “special effects” á la Bram en Inge. Ik wil je een paar foto’s niet onthouden. En natuurlijk zorgde Helmi Fotografie en Maria uit Oisterwijk ervoor dat alle leuke momenten en emotionele dingetjes op de gevoelige plaat werden vastgelegd.  Dat wordt dus nog nagenieten. Ik kijk er –zoals velen- nu alvast met plezier op terug.
(Bron: familiearchief f.van son : Bram en Inge trouwen)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten