zaterdag 11 augustus 2018

Hoogtepunt....


Deze keer weer een weekendbericht over het hier en nu. Vol met hoogtepunten. Onze kleindochter Anouk was in de afgelopen week actief bij de Kindervakantieweek in Raamsdonksveer. Haar broertje Youri bereidt zich in stilte voor op zijn eerste dag op de ‘Grote School’ en vorige week zaterdag was er de gezellige viering van de verjaardagen van onze Oosterhoutse kleinkinderen, met een heerlijk zwembad in de tuin voor de kleintjes, waarin Emma haar neefje Youri een handje hielp; Zondag nam Oma José Robyn en Daan en papa en mama meer naar het Ouwehands dierenpark in Rhenen en op dinsdag was het ‘echt’ de vijfde verjaardag van Robyn.
Maar een echt hoogtepunten kunnen we noteren in onze toch al uitgebreide familie: ons tiende kleinkind werd geboren. Hij heet Sem en is het broertje van Cas, die blij is dat hij eindelijk mama, papa en zijn kleine broertje thuis kon verwelkomen. Hij kan weer in zijn eigen bed slapen en ook de babykamer is nu bemand.

Cas logeerde noodgedwongen een paar dagjes bij opa Jos en oma Diny of bij ons. Wat heeft hij er lang op moeten wachten om grote broer te kunnen worden. Tegen iedereen die het horen wil, vertelt hij nu, dat hij een klein lief babybroertje heeft. De naam vergeet hij vanaf het allereerste begin niet een keer!

Wij zijn als opa en oma vanzelfsprekend weer erg blij met ons tiende kleinkind. Oma en ik hebben hem uiteraard al in de armen mogen houden. Ik mocht hem zelfs al een keertje de fles geven. Telkens toch weer een apart gevoel.

Het leven gaat nu weer zijn gangetje. Deze week moet je het doen met dit korte weekendbericht. Ik zit nog wat bij te komen van de energieverslindende hitte die maar bleef duren. Hoog tijd dat het even wat minder heet wordt nu. Wie weet gaat het ook wat meer regenen. Dat laatste is hard nodig voor de natuur en de boeren. Ook de groenteprijzen zullen in het najaar door de droogte wel de pan uit rijzen, denk ik. 

En als ik het voor het zeggen zou mogen hebben: Regenen! het liefst ’s nachts natuurlijk... Gelukkig maar dat niemand het weer kan kopen!

(Bron: familiearchief f.van son).







Geen opmerkingen:

Een reactie posten