zaterdag 21 maart 2015

Emma krijgt een zusje.....

In het voorjaar van 2009 worden wij weer verrast. Inge en Bram kwamen ons feestelijk vertellen dat wij weer Oma en Opa zouden worden. Uiteraard was Emma in alle staten. Zij zou eindelijk ‘grote zus’ worden.  Dat liet ze weten aan iedereen die ze tegen kwam. Wij wisten nog niet of het een zusje of broertje zou worden. Daarover lieten de gelukkige ouders nog niets los. Inge en Bram waren niet zo geporteerd voor het Amphia, dus zochten zij hun heil in het Tilburgse Tweestedenziekenhuis. Ons tweede kleinkind werd geboren om 59 minuten na middernacht op 29 december 2009. 
Het werd een meisje, Renée. Zij woog bij de geboorte al meteen 3615 gram. Vader Bram gaf zijn dochter aan bij de burgerlijke stand. Dat was op de laatste dag waarop dat nog in het ziekenhuis zelf kon gebeuren.  Alles verliep naar wens, want Renée mocht al meteen op 30 december met mama Inge en Papa Bram en ook de dolgelukkige ‘grote zus’ mee naar huis. 
Renée was het tonbeeld van ‘Hollands welvaren’, ze groeide als kool en bleek een sterke baby. Haar prachtige blauwe ogen gaven haar voor Oma José al snel het koosnaampje 'Bolletje blauwoog'.  
En Emma? Wel, die hield nauwlettend haar kleine zusje in de gaten en uiteraard mocht zij op school trakteren. Het werd een volle schaal met lange vingers, versierd met muisjes. Er was immers een babytje geboren. Emma keek er heel belangstellend naar, maar was toch wel het meest trots op haar kleine zusje.
(bron: Renée, oma’s ‘bolletje blauwoog’ Renée met Mama, Renée met Omi, Renée met Emma, Emma met traktatie omdat haar kleine zusje is geboren).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten