zaterdag 29 april 2023

Profiteren en afwachten...

Tijd om op te krabbelen na koorts, corona  en andere gezondheidsellende. Ik ging weer naar de fysio, de zon scheen uitbundig en het was deze week een paar dagen droog. José en ik hadden lang genoeg binnen gezeten en trokken er daarom op uit. Niet veel lopen want de spieren en gebrek aan kracht spelen mij parten na die corona-aanslag. Het werden dus ritjes in de natuur, ook meestal kleinere wegen. Zo reden we langs een omweg naar Willemstad  en we kozen er ook voor om naar ons geliefde terrasje te rijden op Westenschouwen op de rotonde. Auto parkeren, een klein stukje lopen en heerlijk zitten, nu eens in het heerlijke zonnetje, dan weer in de bewolkte lucht, maar wel zeelucht opsnuivend en lekker samen gezond lunchen. Dat probeerden we ook op Koningsdag, maar teveel Nederlanders trokken naar het terras van de abdij van Postel. Terrasje moet ik zeggen, want waarschijnlijk door te weinig personeel was het terras gehalveerd. Met dat probleem kampten ze ook in Meerseldreef. Alles vol, terras niet open. Dus dan maar thuis even een bakske drinken.

Kleinkinderen

De kleinkinderen kwamen deze week niet, als uitvloeisel van mijn corona. We mochten eerst even bijkomen kennelijk. Wel even video gebeld met Luuk, die erg blij was mij te zien. Binnenkort komt hij weer. Dat geldt ook voor Cas en Sem en ook Emma komt nog een dagje. Dat was al even afgesproken, maar dat ziekteprobleem van mij kwam er tussen. Je hebt nog een foto te goed van Sem, die alvast op de politiemotor oefende en  van Luuk, de boef van het stel. Zondag gaan we naar de verjaardag van Sven in Vleuten.

Cardioloog

Gisteren kon ik eindelijk naar de cardioloog. Overleggen over mijn aangetaste medicijnen door andere specialisten in de afgelopen maanden, in hun pogingen om te proberen mijn hart- en andere problemen op te lossen. Over 6 tot 8 weken mag ik weer op controle. Bij de controle vrijdag bleek, dat ik op dat moment weer een hartritmestoornis had. Dat zal volgens de cardioloog meer gaan voorkomen. Ik voel soms inderdaad wel verandering in mijn hart, beetje trilling bij voorbeeld, maar ik wacht maar af tot over anderhalve maand weer bloed moet worden geprikt en er weer een hartfilm is.

Nog niet

Neem verder onderzoek  naar mijn familieverleden zat er nog niet in. In mijn boek ben ik toe aan de laatste generaties. Ik heb wel nog even contact gehad met Guus van Breugel, de familiewapenspecialist van het CBG, het centraal bureau voor genealogie in Den Haag. Daarover ongetwijfeld later.

(Bron: familiearchief f. van son)







 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten