zaterdag 3 september 2022

Een punt erachter...en KIP!

Ja hoor. Er kan echt een punt echter de vakantie. De kinderen zijn allemaal weer thuis en Oma’s 24-uurservice is weer begonnen. Tot groot plezier van ons wel te verstaan. Donderdag zijn de eerste vier kleinkinderen al weer een dag bij ons geweest en twee hebben er meegegeten ‘s avonds. Gisteren kwamen twee anderen met pa en ma hun opwachting maken voor een gezellige middag en in het begin van de week was ook onze oudste dochter al met haar beide dochters op visite geweest. Maandagavond komen er weer twee naar oma’s oppasadres voor een paar uurtjes.

Kip?

Zondag stond de activiteit Kunst In Park (KIP) in Oosterhout op het programma. José doet daar met haar Schilderclub aan mee. Het is een kunstpresentatie in de breedste zin van het woord. Dus moest er een aantal schilderijen worden meegenomen om de kraampjes ermee te vullen. Dat vindt José ook best leuk, maar ze had veel meer aandacht voor de andere kraam, waar kinderen gratis konden tekenen en schilderen. Dat is haar lust en haar leven. En het werd een hele mooie dag in meerdere opzichten. Niet te warm, want de vorige keer was het 35 graden en toen kwamen er weinig kijkers. Nu was het heerlijk  tussen 19 en 23 graden en vanaf elf uur ’s ochtends stroomden de kunst- en andere liefhebbers, jong en oud langs de kraampjes van meer dan 50 deelnemers, Naast ons zat ‘Van Klip en Boeien’ en dat betekende de hele dag door franse chansons en nederlandstalige deuntjes, die bij veel bezoekers in de smaak vielen. Diverse mensen bleven op stoeltjes zitten luisteren.

Kinderen

Hoogtepunt van die dag was voor Oma José zonder twijfel de komst van drie van onze kinderen met hun kinderen, onze kleinkinderen dus. Ze vlogen een voor een oma om de nek. Renée bleef de hele dag tekenen en schilderen en veel van de andere kleinkinderen kropen ook op een stoel achter het kraampje en waren tot vreugde van oma behoorlijk creatief. Tegen vijven was het voorbij. De aanwezige schilderclubleden deden nog een drankje samen en gingen moe maar voldaan naar huis. 

Geen tijd voor familieonderzoek, maar er liggen al weer wat mailtjes en digitaal onderzoeklectuur te wachten.

(Bron: familiearchief f. van son)











 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten