zaterdag 24 november 2018

Vol verwachting.....

Afgelopen weekend was het weer zo ver. De Sint kwam in Nederland en een dag later was hij samen met zijn Pieten al in Raamsdonksveer. Fijn dat ze in onze gemeente nog steeds vasthouden aan de Zwarte Pieten. Elk jaar weer een feest. Hoe koud het ook mag zijn, de kleintjes zullen en moeten naar de Sint. Uiteraard gingen tante Meike en tante Elke ook mee en de vriendin van Meike, Marcia met haar dochtertje. Niet te vergeten. Zoals elk jaar was ook Oma José weer van de partij. Die wil dat echt niet missen. En het bleek ook dit keer weer een goede keuze. Die genietende gezichtjes van de kleinkinderen bij Sint Nicolaas en zijn pieten. Het was er druk, bij de passantenhaven. Erg druk mag je wel zeggen en ook heel wat moeders en kinderen bleken een kaartje te hebben bemachtigd voor het Sint en Pietenfeest in de aula van het Dongemond college, onmiddellijk na de intocht.
Een paar dagen van tevoren waren de kleintjes al in de stemming gebracht. Sint had zelfs al in de schoen een cadeautje gelegd. Ook voor kleine Sem. Het blijft toch raar hé; ’s avonds je schoen bij de voordeur zetten en dan zit er ineens  de volgende morgen een cadeautje in.... Ik moest bij het zien van de foto weer even aan vroeger terugdenken. Wat een fijne tijd was dat toch altijd.
Zondagochtend werden  Anouk en Youri bruin geschminkt en Cas kreeg wat zwarte vegen op zijn gezicht. Ze  lieten het gebeuren. De Sint-intocht werd een feest.  Ik wilde je wat aardige fotootjes daarvan niet onthouden. Meer dan een handvol, zoals je ziet.
Op nu naar de verjaardag van de Sint. Bij sommige kleinkinderen is al een brief binnengekomen  over de pakjesmiddag met soep en broodjes bij oma en opa. Ook bij de andere kleinkinderen zal die brief echt nog wel in de brievenbus vallen. Emma en Renée hadden geen tijd voor de intocht. Ze deden een ander klusje, maar zullen zeker ook bedacht worden door de Sint. In het archief vond ik Emma en Renée enkele jaren geleden. Ik mis enkel nog een foto van de Oosterhoutse kleinkinderen Robyn, Daan en Joël; al zal de laatste niet meer naar de Sint gaan, denk ik. Die foto komt ongetwijfeld nog.
Oh ja nog even terug naar afgelopen zaterdag. Ik schreef vorige week nog, dat we vroeg ons bed uit waren gekomen om naar de hockeywedstrijd om 9 uur van Renée te gaan kijken. Die speelde met haar Madese team immers bij DDHC in ons dorp. Vlak voordat we onze jas aan zouden trekken, kregen we een telefoontje van mama Inge. “Afgelast” zo liet zij weten, vanwege de kou. Dus ging haar en onze sportwedstrijd niet door. Eigenlijk wel heel snel die afgelasting. Er komen echt nog wel koudere zaterdagochtenden hoor. Een volgende keer zijn we er hoor, Renée, als alles goed gaat. En dan tot slot: ook het jaarlijkse Kerst-etentje met ons grote gezin is weer afgesproken. Fijn dat dit jaar iedereen kan meedoen!
(Bron: familiearchief f.van.son: sint en piet 2018)

 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten