zaterdag 30 december 2017

Op naar de eerste.....

Toch  een aparte week, die van het jaar. Kerstmis, waarin je vrijwel enkel nog hoort of leest over ‘uitbuiken’ en dan de gebroken week erna, waarin velen, door het opnemen van een enkele snipperdag een hele week thuis konden zijn. We gaan op naar de eerste week van het nieuwe jaar. Vanaf komende maandag begint weer het traditionele handjes schudden met de als een litanie herhaalde “beste wensen” of “alles wat wenselijk is”. Ik vraag me af wie dat echt meent.
Terug naar die laatste zeven dagen van 2017. Het was bij ons vooral een gezellige week, die laatste van 2017. Op Eerste Kerstdag bijna het hele gezin compleet rondom de spil van ons gezin, Oma José. Tommy en Nienke en ook Daan ontbraken. Bram had voor enkele flessen goede rode wijn gezorgd. Natuurlijk genoten ook wij van lekkere hapjes, maar echt ‘uitbuiken’ hoefde bij ons niemand. Veel eten is immers een kwestie van gewoonte. Het kan ook gewoon gezellig zijn zonder jezelf overvol te proppen. Een ijsje toe gaat er bij kleinkinderen altijd in...... Op Tweede Kerstdag waren wij gezellig samen met zijn tweetjes en daarna begon een doorgesneden weekje al op de woensdag ‘Casdag’. Dat hij onmiddellijk na het binnenkomen en hartelijk groeten met ‘Opaaa’  meteen doorloopt naar het speelgoed, dat weten jullie zo langzamerhand. We genieten van ons manneke.
Donderdag was een beetje computer-ellende. Foto’s van mijn facebookpagina’s buiten beeld. Hopelijk is dat snel verholpen. 
Als echte sportliefhebber heb ik de hele week al kunnen genieten van veldrijden en vooral het Olympisch Kwalificatietoernooi voor onze schaatsers. Wat een spannende ritten. De olympiagangers hebben nog 6 weken om in topconditie te komen. Dan wordt er in Zuid-Korea gereden. Ik ben nu al benieuwd. Dagelijks genieten wij ook nog volop van de Top 2000. Gewoon lekker luisteren en kijken.
Vandaag viert Renée haar verjaardag en ook morgenavond, op de oudejaarsavond, zijn wij weer uitgenodigd bij onze oudste dochter Inge en Bram. Emma en Renée verheugen zich er al op. Wij ook! Ook dat wordt weer gezellig. En dan is het spelenderwijs 2018!
Natuurlijk besluit ik met al onze echte vrienden een heel gezellige jaarwisseling toe te wensen, zodat we met zijn allen met plezier een gezond en gelukkig nieuw jaar in kunnen. Nog een tip tot slot: op Historiek.net staat een lezenswaard verhaal over Slavernij. Sw moeite waard. Interesse? Volg dan de link even:  https://historiek.net/slavernij-is-dat-eigenlijk-wel-toegestaan/73999/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=nbrief-wk52-2017
(Bron: familierachief f.van son; Historiek.net).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten