zaterdag 16 oktober 2021

Robyn en Vileyr of Marbais

Nog een handvol weekjes geduld. Dan krijgt Robyn er een broertje bij. Maar zoveel geduld heeft ze immers niet meer. Dat snap ik best.  Gelukkig dat ze het vandaag erg druk heeft. Ze moet naar de zwemles, dan om tien uur voetballen, in  haar blauwe shirtje. Daarna mee met oma en opa. Ze komt een weekendje logeren bij ons. Papa Pieter kan dan op zijn gemak wat schilderwerk afwerken. We zullen eens kijken wat we in het weekend gaan doen. Misschien wil onze dierenvriend even onze kat Croky laten weten, dat hij echt niet bang van kinderen hoeft te zijn. Oh ja, over zwemles gesproken, Youri heeft meteen ook maar zijn zwemdiploma B behaal. Gefeliciteerd! We waren er niet bij, want er kon niet gekeken worden helaas. Maar hij belde zelf om op het fijne nieuws te vertellen. Een zwemdiploma in ons waterrijke landje is noodzakelijk.

Zonnepanelen

Maandag worden er bij ons zonnepanelen gelegd. Allereerst voor onze portemonnee en daarna onze bijdragen aan de klimaatverandering. We zijn niet zulke fanaten  op dat gebied, zoals die –hoe heten ze ook weer- extinction rebellion? Of die experts die zo graag op tv komen praten. Of al die politici, die het maar steeds alleen bij praten houden. Blij dat onze zonnepanelen er nu komen, zijn we wel.

Marbais?

Het wordt kouder en minder goed buiten, dus meer tijd voor mijn Familieonderzoek. Er is nog niet alles duidelijk over de relatie tussen Marbais en Vileyr en onze voorouders. Zeker is, dat Arnulph van Vileyr de stiefvader is van Gislenis en Boudewijn.   Zijn dat de Van Tilburgs? Binnenkort wordt het mij zeker duidelijk. Als ze dat zijn, dan is hun moeder ofwel een Marbais ofwel een Van Jauche. Ik moet nog even een en ander onderzoeken en dat doen ook anderen. Geduld dus.

(familiearchief f.van son)

 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten