zaterdag 12 september 2015

Een vierling en ‘n record !

Zo, apart, die maand september. Binnen onze familie wordt voor het eerst een vierling geboren.
Fientje is de moeder! Tegelijkertijd maakt onze kleine Cas, kleinkind in het gezin van Elke en Wouter  - zeven weken jong- zijn eerste buitenlandse reis. Op vakantie naar Duitsland. Met de camper en met papa en mama natuurlijk. Daarmee pakt hij het record af van zijn tante Inge, die als tien weken jonge baby meeging op vakantie naar Merksplas in België. Dat record heeft decennia lang gestaan.
Eerst even Cas. Die ging met zijn ouders dus met de camper een paar dagen weg, kijken hoe het zou gaan natuurlijk. Wel, het ging prima. Cas voelde zich thuis bij onze oosterburen en maakte het zijn ouders, ondanks het feit dat het knap frisjes was, niet moeilijk met huilbuien en hield hen ook niet uit de slaap. Af en toe een wandelingetje, lekker genieten in en voor de camper en zelfs een terrasje. Geslaagd dus.
Ik vroeg om enkele foto’s door te sturen, zodat ik ook jullie kan laten meegenieten.
En dan ons Fientje. Je zal maar op een dag even naar buiten gaan en zwanger thuiskomen. Dat overkwam Fientje van Son in Oosterhout. De “schuldige” is een kater uit de buurt. En Fientje, zelf ook toch niet van de grootsten, schonk het leven aan vier poezelige katjes. De foto’s spreken voor zich. Evenals de Aaah’s een Oooh’s op facebook. Het was een genot om te zien, hoe Fientje met haar kroost omgaat. Ze koestert ze, slaat haar pootje om hen heen en was in het begin zelfs geïrriteerd als je al te dicht in de buurt kwam. De vier kleintjes hebben inmiddels een goed tehuis toegezegd gekregen. Niet dat ze nu al van mama Fientje weg zijn, dat duurt nog een paar weekjes. En onze kleinkinderen Robyn, Daan en Joël zijn helemaal weg van de vierkoppige gezinsuitbreiding. De kleintjes krijgen van hen alle aandacht. En zo hoort het ook!
Twee onderwerpen waarvan ik jullie dit weekend graag wil laten meegenieten.
(Bron: familiearchief f.van son: Cas met pa en ma in Duitsland 2015, Fientje de poes krijgt 4 kleintjes in huize Van Son).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten