zaterdag 13 juni 2015

Feestjes bouwen !

Nog even tot de dag van vandaag! We zijn aangekomen in september 2014. We hebben nog iets te goed. Op 24 mei dat jaar waren José en ik veertig jaar getrouwd. Ik heb het daar al even over gehad. Meike was hoogzwanger van Youri en dat was voor ons de reden om de viering van ons trouwjubileum even uit te stellen. 
In september vorig jaar planden we twee dagen. Eén voor de volwassenen en één voor de kinderen. Zo hadden ze beide feest. De ouders konden eens lekker hun gang gaan zonder op de kleintjes te hoeven passen en speciaal voor de kinderen was er ook een feestelijke dag. Oma en Opa zijn immers maar één keer 40 jaar getrouwd!
De kleintjes gingen -natuurlijk met hun ouders en de andere ooms, tantes, oma en opa samen- naar Billy Bird park Hemelrijk in Volkel. 
Maar eerst familiefoto’s maken in het Koningspark in Raamsdonksveer. Dat wilde Oma José erg graag. We hadden er speciaal de Oisterwijkse kennis en fotografe Helmi Puts voor uitgenodigd. Daarna konden we op weg naar Volkel. 
Daar was het werkelijk genieten, zowel binnen als buiten en voor iedereen. Onze kleintje troffen het, want het was schitterend weer. Warm en vooral de hele dag zonnig. Naast binnenspeeltuin Zeeroversland kon je er samen, of met een oom of tante of oma waterfietsen, de klimberg ‘Hemelaya’  beklimmen, van een grote glijbaan glijden en genieten in kermisachtige attracties. De kleintjes konden een hele dag drinken als ze wilden en natuurlijk waren frietjes en snacks toe en een ijsje dat je zelf mocht versieren. Wat wil je nog meer! Je kan je voorstellen dat de kinderen ’s avonds voldaan en doodop waren. Ze sliepen al toen we in de auto’s terugreden naar huis.
De dag voor de volwassenen mocht er ook zijn, daarover was iedereen het na afloop eens. Ook die dag troffen we het: stralend weer. We konden een hele dag rustig genieten bij de Aardborsthoeve in Mierlo. Een schot in de roos. Met koffie of thee en een worstenbroodje om te beginnen en een huifkartocht over de prachtige Strabrechtse hei, waarbij onbedaarlijk werd gelachen. Dat werd nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de zogenoemde boerenspelen met hoefijzerwerpen, muizenmeppen, Kersenpitspugen, Koemelken, boerengatenkaas en de ludieke prijsuitreiking tot slot. Tijdens die spelen trokken we zelf onze speciaal voor ons gemaakte drankkar mee. In ijs waren de flessen opgeslagen en natuurlijk mocht je drinken wat en zoveel of zo weinig als je maar wilde. Na de heerlijke Bourgondische barbecue konden de groten daarna ook voldaan huiswaarts na een lekker dagje zonder de kleintjes. Ook wel eens lekker! En wij, José en ik kijken terug op twee hele fijne dagen.
(Bron: familiearchief f.van son: kinderfeest 40 jaar getrouwd Frans en José 2014).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten