zaterdag 10 mei 2014

Op de kop af 40 jaar geleden !

We zijn chronologisch gezien weliswaar nog niet zo ver, maar toch maak ik in de komende weken een uitstapje naar het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. 
Op de week af veertig jaar geleden, stond dit stukje in het Dagblad de Stem, mijn werkgever toen. Het was de aankondiging uit de Burgerlijke Stand van het voorgenomen huwelijk van Frans van Son uit Breda en José Mathijssen uit Zundert. Verloofd waren we al op Tweede Kerstdag in 1973. Kijk maar op de speciale foto uit de serie die toen werd gemaakt. Verloven hoorde erbij in die tijd. 
De eerste stap was gezet.
Zoals je langzamerhand wel weet, moet een huwelijk worden aangekondigd om mensen in de gelegenheid te stellen bezwaar aan te tekenen. Van veel van onze voorouders werd die aankondiging aangeplakt bij het gemeentehuis of afgeroepen vanaf de preekstoel. Ik heb jullie daar in de afgelopen maanden al enkele malen over verteld in mijn blogberichten. 
Nu waren wij zelf aan de beurt. Uittreksels uit het geboorteregister werden bijgesloten en uiteraard moest er betaald worden voor de diverse afschriften. Gelukkig maakte niemand van de gelegenheid gebruik om bezwaar tegen het huwelijk aan te tekenen, zo zou later blijken. Niets stond dus nog ons trouwen in de weg. Nog twee weken geduld! 
Ilustraties: familiearchief Van Son.
krantenknipsel Dagblad de Stem mei 1974 aankondiging Burgerlijke Stand van het voorgenomen huwelijk. Frans van Son x José Mathijssen.
Verlovingsfoto 26-12-1973, Frans van Son x José Mathijssen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten