zaterdag 29 mei 2021

Nummer 12, echt waar!

Kleinkind nummertje 11 is nog niet eens een maand oud en we werden weer verrast. Er komt nog een kleinkind aan, een zoon en ook weer een met de achternaam Van Son. Pieter en Tara krijgen in november een jongen. De strijd van welke club hij supporter wordt, is al in volle gang…. Dat wordt dus nummer 12 in de rij van onze kleinkinderen. “En ik wordt dan grote zus en ben niet meer de jongste”, jubelde Robyn, toen Pieter en Tara het ons kwamen vertellen. Prachtige verrassing en ik ben erg blij, ook voor Pieter en Tara. In maart 2018 verloren zij –heel verdrietig- hun ongeboren dochtertje en ons vlindertje Juna Elynn. Gelukkig nu een nieuwe lente…

Kleintjes worden groot…

Anouk werd elf. Net als Emma is zij ‘over’, zoals wij dat vroeger noemden. Renée mag naar het VWO en ook alle andere kleinkinderen gaan naar weer een volgende groep. Kleintjes worden echt groot. Jammer dat de verjaardag van Anouk, –zoals in coronatijd gebruikelijk- verdeeld moest worden in vakken met een tijdslot. Stoppen nu met die ellende. Verjaardagen zijn daardoor echt anders dan wanneer we met iedereen bij elkaar kunnen zijn. Hopelijk komt dat nog eens terug.

Yes 2 prikken

Gisteren kregen José en ik de tweede vaccinatieprik tegen het coronavirus. Weer naar Waalwijk. Deze keer was dochter Meike onze chauffeur. Fijn hoor, als ze dat voor je willen en kunnen doen. José en ik hebben gezellig op het terrasje gezeten om het te ‘vieren’. Bij de Triangel deze keer. Heerlijk in het zonnetje. Nu mogen ook Bram en Inge een afspraak maken voor hun eerste prik.

Gezond?

Ik voel me nu de zon schrijnt,  iets beter. Ga ook de onderzoeksmolen in. Ik wordt compleet binnenstebuiten gekeerd. Vóór 10 juni en ook met 4 long- en allergie-onderzoeken op 6 juli. Ze maken er echt werk van.

NAC

En dan NAC tot slot. Wie begint er nou in een wedstrijd die je moet winnen (doelpunten maken dus) zonder spitsen. Juist Steijn. Hopelijk was dat zijn laatste kunstje bij NAC. Er is het hele seizoen nauwelijks ‘op z’n NACs’ gevoetbald. En maak je dan na veel druk gelijk in de finale, pak dan door… en maak er nog één, in plaats van te gaan verdedigen. En een achterspeler wisselen voor nog een voorspeler….. Gedoemd om te mislukken. Streep door die trainer. Er zullen na dit debacle best weer veel aderlatingen zijn: El Al zal wel weg gaan, Van Hooydonk en Hendriks, Fiorini, Azarkan. En wat gebeurt er met de oudjes…? Volgend seizoen dus weer keukenkampioendivisie. Het zal dan weer moeilijker worden om te promoveren. Met tegenstanders als De Graafschap, Emmen, Almere City, VVV, ADO Den Haag, Roda. Tel uit je winst. Wie kunnen we nog strikken of eventueel behouden bij NAC. Het zal een flinke klus worden. Oh ja, nog dit: je kan verdrietig en gefrustreerd zijn na zo’n verloren wedstrijd, maar dat is geen reden om als zogenaamde supporter, lees reltrapper, als eencellige te keer te gaan na de wedstrijd. Halve zolen! Vernielen, vuurwerk en stenen naar de politie, hulpverleners hun werk onmogelijk maken, die een supporter reanimeren. De man overleed. Schandalig en NAC totaal onwaardig. Dat zijn geen supporters. Het zijn bezopen raddraaiers. Wanneer pakken we dit soort tuig eens echt aan? Een stadionverbod helpt niet. De meesten komen niet voor het voetbal, als ze dat al snappen…

(bron: familiearchief f.van son) 







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten